НЕМАЧАКА И АУСТРИЈСКА КУХИЊА

 Немачка

🔽Типичан немачки ручак обично се састоји од неколико јела. Углавном укључује супу (Suppe), једно главно јело (Hauptspeise) и десерт (Nachspeise). Све ово залива се пићем, скоро увек пивом, мада Немци воле да пију и вино и једну врсту шампањца (Sekt).
Нека јела су типична за празнике и прославе, па се тако за време Божића праве и украшавају медењаци звани Lebkuchen. Потом једна девојка узме један или неколико и поклони младићу кога је изабрала. Уз њих се пије кувано вино (Glühwein) и газирани воћни сок зван Apfelschörle.

🔽Кобасица је једна од првих ствари која падне на памет када се размишља о Немачкој. Постоји преко 1500 врста кобасица.

🔽Немачка варијанта ђеврека, пореклом из Баварске, мекан, направљен од брашна, воде и квасца, посут сољу, некад семенкама, каткад са путером. Може се јести уз месо или сир и иде одлично уз пиво.

🔽Eintopf топло јело за хладан дан, је паприкаш са неколико врста поврћа и меса. Настало је као начин да се искористе остаци хране, па и данас укључује разне састојке

🔽Schwarzwälder Kirschtorte најпознатијој воћној торти, Шварцвалд торти са трешњама, тешко је одолети након што сте видели све њене слојеве чоколаде, шлага и трешања.


 

Аустрија

Бечка шницла је синоним за Аустрију. Ово јело популарно је и у Србији. Ради се о танком похованом телећем котлету прженом у фритези. Обићно се сервира уз першун и лимун, са додатком од кромпира или риже.

Коментари

Популарни постови