НЕМАЧАКА И АУСТРИЈСКА КУХИЊА
Немачка

Нека јела су типична за празнике и прославе, па се тако за време Божића праве и украшавају медењаци звани Lebkuchen. Потом једна девојка узме један или неколико и поклони младићу кога је изабрала. Уз њих се пије кувано вино (Glühwein) и газирани воћни сок зван Apfelschörle.
🔽Кобасица је једна од првих ствари која падне на памет када се размишља о Немачкој. Постоји преко 1500 врста кобасица.
🔽Немачка варијанта ђеврека, пореклом из Баварске, мекан, направљен од брашна, воде и квасца, посут сољу, некад семенкама, каткад са путером. Може се јести уз месо или сир и иде одлично уз пиво.
🔽Eintopf топло јело за хладан дан, је паприкаш са неколико врста поврћа и меса. Настало је као начин да се искористе остаци хране, па и данас укључује разне састојке

Аустрија

Коментари
Постави коментар